Corona virus

Wij zien ons jammer genoeg nog steeds genoodzaakt om alle trainingen op te schorten voor onbepaalde duur. Op dit moment zijn immers alle (binnen)zalen voor sportinfrastructuur te Blankenberge gesloten. Gymfed meldt op haar website dat op 18 mei 2020 richtlijnen komen over een mogelijke (gefaseerde) heropstart.

We raden aan om regelmatig deze website te raadplegen. Wij proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden en hopen zo vlug mogelijk opnieuw op een veilige manier trainingen te kunnen aanbieden. Met dank voor uw begrip !

Onze missie

Rust-Roest Blankenberge biedt een uitgebreide waaier aan eigentijdse recreatieve gym aan, gaande van de courante gymnastiek disciplines tot dans en andere bewegingsvormen en conditietraining, ter promotie van de gym-sport, gezond bewegen en levenslang sporten. De vereniging streeft naar het aanbieden van kwalitatieve trainingen door lesgevers met eigen turnervaring en turnspecifieke opleidingen.

We richten ons op een breed publiek, van kleuters tot volwassenen, voor zowel sporters van het mannelijke en vrouwelijke geslacht. Naast basisturnen bieden we specialisatiegroepen aan, met een laagdrempelige instap, in enkele specifieke disciplines waarbij de mogelijkheid bestaat om deel te nemen aan wedstrijden op recreatief niveau.

Rust-Roest Blankenberge is aangesloten bij GymFed en heeft een eigen turncomplex in de K. Deswertlaan in Blankenberge.

Power Yoga in Rust-Roest

Een les “Power Yoga” bestaat enerzijds uit zogenaamde “Flow Yoga”, een dynamische vorm van yoga, waar je over gaat van de ene naar de andere houding op het ritme van je ademhaling. Dit is gericht op spierversterking, uithouding en flexibiliteit.

 

Het tweede deel van de les is een iets rustigere vorm van yoga (“Yin Yoga”), waar houdingen langer aangehouden worden om te komen tot relaxatie. Dit vergroot bovendien de elasticiteit van de spieren, wat blessures voorkomt.

Turnfeest afgelast

In de huidige  context zien we ons genoodzaakt om het turnfeest, dat normaal zou plaats vinden  op 5 en 6 juni 2020, af te gelasten.

Het thema en de oefeningen worden meegenomen naar volgend jaar, zodat de reeds geleverde inspanningen door turners en trainers niet tevergeefs waren. 

We werken nog aan voorstellen, mits in acht nemen van de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen, om de turnkennis van de kinderen te laten zien aan ouders en grootouders.

Roesjkamp

Wil je tijdens de vakantie ook komen turnen, dansen en rope skippen? Speel je graag levende gezelschapsspellen en neem je graag een duikje in het zwembad? Hou je van knutselen of sta je te popelen om je vrienden uit te dagen voor een spelletje 'just dance' op de wii?


Dan is Roesj sportkamp zeker iets voor jou! Alle info is terug te vinden op de website

of via de flyer.

Dit sportkamp is ook toegankelijk voor kinderen die geen lid zijn van Rust Roest!

Q4Gym

Rust Roest Blankenberge is houder van het Q4Gym-label. Aan deze toekenning
gaat een uitgebreide interne en externe audit vooraf. Elk aspect van de turnvereniging (clubmanagement en -bestuur, interne en externe communicatie, clubcultuur en -sfeer, trainerscorps en -beleid) wordt in detail geanalyseerd en beoordeeld. Hieronder een quote van de Q4Gym-auditeur: 

"Rust Roest Blankenberge is een club met een leuke recreatieve sfeer, een goed beleid en interne communicatie. Het is duidelijk dat jullie als club na meer dan 100 jaar nog altijd vooruit willen en dat er werk wordt gemaakt om de infrastructuur blijvend te moderniseren. Dankzij het brede aanbod en de goede werking mag Blankenberge fier zijn op deze club. Proficiat.

Q4.png

Rust Roest!

Koninklijke turnvereniging

Rust Roest Blankenberge VZW

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now