Rust Roest!

Koninklijke turnvereniging

Rust Roest Blankenberge VZW

Een tweede pas- en bestelmoment voor de turnpakken is gepland op woensdag 4 december van 14.30 u. tot 16.00 u., en van 18.00 u. tot 20.00 u. in de Sportdoze te Blankenberge. Dit is het tweede en laatste bestelmoment voor dit turnjaar.

Graag verwijzen we naar het huishoudelijk reglement dat het dragen van een turnpak verplicht bij alle turngroepen (behalve de kleuters) tijdens de trainingen. Voor deelname aan wedstrijden alsook het jaarlijkse turnfeest is het officiële turnpakje van Rust Roest verplicht.

Turnpakken

Sinds vorig jaar heeft Rust Roest Blankenberge 2 nieuwe Yoga groepen:

Kinder Yoga

Kinderen krijgen vandaag ontzettend veel prikkels te verwerken in een vaak veel te druk leven. Via yoga kunnen onze kinderen het evenwicht herstellen door de juiste manier van ademhalen te verweven met yogabewegingen. Ze leren op die manier tot rust te komen op een speelse manier. Alle beweging hebben een eigen naam: de lotus, de zonnegroet, de kat, de sprinkhaan... en dit wordt gekaderd in een leuk verhaal. Door het beoefenen van yoga worden we leniger en versterkt het lichaam en de geest. Voor kinderen van 6 t.e.m. 12 jaar.

 

Power Yoga (volwassenen)
Een les “Power Yoga” bestaat enerzijds uit zogenaamde “Flow Yoga”, een dynamische vorm van yoga, waar je over gaat van de ene naar de andere houding op het ritme van je ademhaling. Dit is gericht op spierversterking, uithouding en flexibiliteit.

Het tweede deel van de les is een iets rustigere vorm van yoga (“Yin Yoga”), waar houdingen langer aangehouden worden om te komen tot relaxatie. Dit vergroot bovendien de elasticiteit van de spieren, wat blessures voorkomt.

Yoga in Rust-Roest

Rust-Roest Blankenberge biedt een uitgebreide waaier aan eigentijdse recreatieve gym aan, gaande van de courante gymnastiek disciplines tot dans en andere bewegingsvormen en conditietraining, ter promotie van de gym-sport, gezond bewegen en levenslang sporten. De vereniging streeft naar het aanbieden van kwalitatieve trainingen door lesgevers met eigen turnervaring en turnspecifieke opleidingen.

We richten ons op een breed publiek, van kleuters tot volwassenen, voor zowel sporters van het mannelijke en vrouwelijke geslacht. Naast basisturnen bieden we specialisatiegroepen aan, met een laagdrempelige instap, in enkele specifieke disciplines waarbij de mogelijkheid bestaat om deel te nemen aan wedstrijden op recreatief niveau.

Rust-Roest Blankenberge is aangesloten bij GymFed en heeft een eigen turncomplex in de K. Deswertlaan in Blankenberge.

Onze missie

verkeer_edited.jpg

Er zijn nog steeds bouwwerken aan de gang in de onmiddellijke omgeving van onze turnzaal in de K. Deswertlaan. Daarom vragen wij uw bijzondere aandacht en medewerking voor het maximaal vrijwaren van de veiligheid van uw kinderen. 

Graag bevelen wij aan om indien mogelijk te voet of per fiets te komen. Indien de wagen toch noodzakelijk is, parkeer dan enkel waar het toegelaten is zodat geen gevaarlijke toestanden ontstaan.

 

De politie heeft ons trouwens medegedeeld dat nauwlettend zal worden toegekeken op het respecteren van de verkeersregels in het belang van de veiligheid van iedere weggebruiker. 

Verkeersveiligheid

Deze organisatie, opgezet door de trainers met hulp van het bestuur, dient om turnmateriaal aan te schaffen en te vernieuwen, wat een voortdurende financiële uitdaging is.

 

Plaats van dit gebeuren is ons turncomplex in de K. Deswertlaan 36 te Blankenberge. Iedereen is welkom vanaf 17u30. Van 18 u tot 20 u is er in de benedenzaal kinderdisco met mogelijkheid tot schminken. Vanaf 20 u is er in de bovenzaal bingo voor de ganse familie.

 

Wij voorzien verse soep, hotdogs en vers gebakken wafels. Naast frisdranken en bier is er ook glühwein, warme chocolademelk en cava te verkrijgen. En dit alles aan democratische prijzen.

 

We verwachten jullie massaal om dit initiatief te steunen!

Winterhappening

De inschrijfmomenten zijn ondertussen reeds voorbij. Enkele groepen zitten reeds vol. Het uurrooster werd ondertussen gefinaliseerd (zie hier voor een overzicht).

Indien je toch nog wenst in te schrijven, kan dit enkel door de trainer te contacteren. Betaling kan dan via overschrijving.

Inschrijven

Q4.png

Rust Roest Blankenberge is houder van het Q4Gym-label. Aan deze toekenning
gaat een uitgebreide interne en externe audit vooraf. Elk aspect van de turnvereniging (clubmanagement en -bestuur, interne en externe communicatie, clubcultuur en -sfeer, trainerscorps en -beleid) wordt in detail geanalyseerd en beoordeeld. Hieronder een quote van de Q4Gym-auditeur: 

"Rust Roest Blankenberge is een club met een leuke recreatieve sfeer, een goed beleid en interne communicatie. Het is duidelijk dat jullie als club na meer dan 100 jaar nog altijd vooruit willen en dat er werk wordt gemaakt om de infrastructuur blijvend te moderniseren. Dankzij het brede aanbod en de goede werking mag Blankenberge fier zijn op deze club. Proficiat.

Q4Gym

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now